Gennembrud igen!UTMOLIGHT sætter verdensrekord i effektivitet af perovskite-samlinger

Et nyt gennembrud er sket inden for perovskite solcellemoduler.UTMOLIGHTs R&D-team satte en ny verdensrekord for konverteringseffektivitet på 18,2 % i store perovskite pv-moduler på 300 cm², som er blevet testet og certificeret af China Metrology Research Institute.
Ifølge dataene startede UTMOLIGHT forskning og udvikling af perovskit-industrialiseringsteknologi i 2018 og blev formelt etableret i 2020. På lidt over to år har UTMOLIGHT udviklet sig til en førende virksomhed inden for udvikling af perovskit-industrialiseringsteknologi.
I 2021 opnåede UTMOLIGHT med succes en konverteringseffektivitet på 20,5 % på et 64 cm² perovskite pv-modul, hvilket gør UTMOLIGHT til den første pv-virksomhed i branchen, der bryder 20 % konverteringseffektivitetsbarrieren og en milepælsbegivenhed i udviklingen af ​​perovskite-teknologi.
Selvom den nye rekord, der blev sat denne gang, ikke er så god som den tidligere rekord i konverteringseffektivitet, har den opnået et springende gennembrud i forberedelsesområdet, hvilket også er den vigtigste vanskelighed ved perovskite-batterier.
I krystalvækstprocessen af ​​perovskitceller vil der være forskellig tæthed, ikke pæn, og der er porer mellem hinanden, hvilket er svært at sikre effektiviteten.Derfor kan mange virksomheder eller laboratorier kun producere små områder af perovskite pv-moduler, og når arealet øges, falder effektiviteten markant.
Ifølge en artikel i ADVANCED ENERGY MATERIALS den 5. februar udviklede et team ved Rom II University et lille pv-panel med et effektivt areal på 192 cm², hvilket også satte en ny rekord for en enhed af denne størrelse.Den er tre gange større end den tidligere 64 cm² enhed, men dens konverteringseffektivitet er blevet reduceret til 11,9 procent, hvilket viser vanskeligheden.
Dette er en ny verdensrekord for et 300cm² modul, hvilket uden tvivl er et gennembrud, men der er stadig lang vej at gå sammenlignet med modne krystallinske silicium solcellemoduler.


Indlægstid: 12-apr-2022